Fakanálnál találtam a receptet a hét elején, egyből elindította a fantáziámat és a nyálelválasztásomat :) Végül csak szombaton került rá sor, de sor került rá, nagyon kár lett volna kihagyni, ez valami mennyei ízkombináció. Magamtól ugyanis sosem tárkonyoztam volna a cukkinit, és nem füstöltszalonnáztam volna a tésztát.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg csirkemell
- 1 kis cukkini
- 12 dkg gomba
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál liszt
- 2 dl tejszín
- 1-2 teáskanál szárított tárkony
- só, bors
- 25 dkg tagliatte
A húst megmostam, megtörölgettem, és pici kockákra vágtam. Szintén apróra vágtam a szalonnát, negyedkarikára a cukkinit, vastag szeletekre a gombát, és karikára az újhagymát. Összeolvasztottam a vajat az olajjal, és egyszerre dobtam rá a húst és a szalonnát. Amikor a húskockák szépen kifehéredtek, beleborítottam a zöldségfélét, rányomtam a fokhagymát, sóztam, borsoztam, és megszórtam a tárkonnyal. Lefedtem, és majdnem készre pároltam az egészet, ekkor leszedtem a serpenyő tetejét, és nagyjából elrotyogtattam az összegyűlt szaftot. Megszórtam a liszttel, ráöntöttem a tejszínt, és jól beforraltam. Közben előírás szerint megfőztem a tagliattét, és már lehetett is tálalni.
3 adag, a recept tehát Fakanáltól
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése