- 2 evőkanál olívaolaj
- 30 dkg sütőtök
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej hagyma
- 17 dkg arborio rizs
- 8 dl húsleves alaplé
- só, bors, őrölt rozmaring
- 1 tk vaj
- 3 dkg reszelt parmezán
A sütőtököt megszabadítottam a héjától, kisebb (kb. 1X1 cm-es) kockákra vágtam. Egy serpenyőben megforrósítottam 1 ek olajat, megfuttattam benne az átnyomott fokhagymát, majd gyorsan hozzátettem a sütőtököket. Aláöntöttem max. 1 dl vizet, só-bors-rozmaring kombóval fűszereztem, és készre pároltam.
Közben nekiálltam a rizottónak is. A hagymát apró kockákra vágtam, a másik ek olívaolajon megpároltam. Hozzáadtam a rizst, és a folyamatosan forrón tartott alapléből kanalaztam rá mindig 1-1 merőkanálnyit, közben szinte folyamatosan keverve. Akkor kell rátenni a következő adagot, amikor már majdnem teljesen beszívja. Amikor a rizs megfő, olyan al dente módra, még hozzáadtam egy merőkanál lét, a parmezánt, és a vajat. Ráborítottam a sütőtököt is, kevertem rajta, és kész. Úgy a jó, ha jó szottyos!
2 adag, a hasonlóság nem véletlenül kísérteties Kávé és Csokoládé receptjével, bizony onnan a recept.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése