Hozzávalók:
50 dkg túró
4 tojás
2 dl búzadara
kis vaj
liszt
olaj
zsemlemorzsa
kicsi só
tejföl
porcukor
reszelt citromhéj
A túrót Valakivel, közös erővel áttörtük egy levesszűrőn, majd hozzáadtam a 4 egész tojást, a grízt, kis puha vajat, összedolgoztam, és állni hagytam jó háromnegyed órát. Aztán vizet forraltam egy nagy lábosban, közben kézzel átgyúrtam a masszát, és annyi lisztet adtam hozzá, hogy még puha maradjon a massza, de már formálható legyen. Ekkor kis golyókat formáltam belőle, és amikor a víz felforrt (olaj, só), beledobáltam a gombócokat. Amikor felúsztak a felszínre, még öt percet kaptak, ekkor kihalásztam őket. A közben olajon megpirított zsemlemorzsára szedtem őket, megforgattam, és cukros, reszelt citromhéjjal ízesített tejföllel tálaltam.
Nekünk ez embertelen adag, legközelebb felezek. Kicsivúék negyedeljenek :) A recept Muzsikától származik, ő azt mondja, két különböző Horváth Ilonás receptből kreálta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése