2008. szeptember 16., kedd

Nokedli


Jójó, nokedlit mindenki tud csinálni. De ha mégsem?



Ha csak köretnek készül: felteszek egy nagy lábosban vizet forrni, amikor felforrt, akkor majd megsózom. Felütök egy tojást egy mélyebb tálban, rakok hozzá sót. Aztán teszek hozzá lisztet, majd vizet, majd lisztet, majd vizet, és ezt addig folytatom, amíg megfelelő mennyiségű és állagú nokedlitésztához nem jutok. Előszedem a nokedliszaggatót, és a forrásban lévő vízbe szaggatom a nokedlit, majd (közben) nagyon gyorsan keverek rajta egyet, hogy a galagonyák ne ragadjanak össze. Kb. 5 perc alatt készre főnek, ekkor leszűröm, és azonnal olajat öntök rá és megkeverem. Sajnos ennél pontosabb arányokat nem tudok mondani. Kérem, kapcsolja ki. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése