2008. szeptember 15., hétfő

Tejfölös gombapaprikás


Hozzávalók:





  • 25 dkg csiperke gomba




  • 1 nagy fej hagyma




  • 1-1 paradicsom és paprika (elhagyható)




  • kis olaj




  • só, bors




  • 2 evőkanál tejföl




A kockákra vágott hagymát az olajon megdinsztelem, a tűzről lehúzva pirospaprikázom, hozzáadom az alaposan megmosott, szeletekre vágott gombát, majd a kockázott paradicsomot és a paprikát, aztán sózom, borsozom. Lefedve, alacsonyabb tűzön hagyom, hogy levet engedjen a gomba, majd készre főzöm. A végén hozzákeverem a tejfölt, és készen is vagyunk. Opcionálisan a tejföl liszttel keverhető, így sűrűbb szaftot kapunk, ma ez nem volt cél. Nokedlivel tálaltam.



3 adag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése