2008. október 25., szombat

Gesztenyepüré


Nem egy bonyolult dolog, ha az ember kap pucolt gesztenyét :) Ha nem, akkor bonyolult és macerás, leírás CésV-nél. Örökölt rokonságom szerencsére Zalából jött látogatóba a hosszú hétvégén, ami közismerten dúskál ilyenkor a gesztenyében, és még hajlandóak is voltak a puceválásra. Én a magam részéről asszem még egy darabig ennek nem állok neki egyedül.



Hozzávalók:





  • 50 dkg pucolt gesztenye




  • 5 dkg vaj




  • 5 dkg porcukor




  • 2 teáskanál rum




A gesztenyét krumplinyomón átnyomjuk, majd belekeverjük a porcukot, az olvasztott vajat és a rumot. Alaposan elkeverjük, és kész is van a gesztenyepürénk. Tálaláskor alá is, fölé is szép adag tejszínhabot nyomunk, és jól bekanalazzuk. Részemről egyébként elviselne több cukrot és több rumot is :)



ChiliésVanilia receptjéből dolgoztunk, bár nem értettük a 1,5 dl tejszínt :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése