Vannak ilyen kattanásaim. Egy időben kicsivúból főztem, most meg épp Lila Fügéből. Ez is hetekkel ezelőtt készült amúgy, még azért benne vagyunk a spárgaszezonban, tán nem késő.
Hozzávalók a húshozs
- 6 szelet pulykamell
- 10-12 szelet bacon
- fél csomag zöldspárga
- só, bors
- fogvájó
Hozzávalók a borsmártáshoz:
- 2 evőkanál rózsabors
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál fügeecet
- só
A hússzeleteket megmostam, megszárítottam és enyhén kiklopfoltam. Belső oldalukon kicsit sóztam, borsoztam, egyébiránt 1-2 szelet baconra fektettem. A megmosott, végétől megfosztott zöldspárgákat négyesével a hússzeletekre fektettem, majd az egészet feltekercseltem, és 2-2 fogpiszkálóval összetűztem. Egy serpenyőben magas lángon körbepirítottam a tekercseket, majd egy vékonyan kiolajozott jénaiba fektettem, és alufólia alatt 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöttem.
Közben elkészült a borsmártás is: Száraz serpenyőben kissé átpirítottam a rózsaborsot, aztán felöntöttem a tejszínnel és a fügeecettel, sóztam, rottyantottam, elzártam. Főtt-sült krumplival tálaltam. A fügeecetről még majd mesélek, egy igazi amerikai álom típusú helyről szereztük a nászúton.
3 adag, a hústekercsek Lila Fügétől
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése