2010. november 18., csütörtök

Karajszeletek kéthagymás sörmártásban

Ez egy kalaphoz a kabátot történet volt, mindenáron rösztiburgonyát szerettem volna enni, amit fagyasztott formájában az Aldiban szereztem be pár héttel ezelőtt. Ki kellett hozzá találni valamit, ez lett belőle. Nem csalódtunk, sőt. Másnapra isteni sűrű szaftja lett, nyamm :)


Hozzávalók:



  • 4 szelet karaj csont nélkül

  • liszt

  • 2 nagy vöröshagyma

  • 5 gerezd fokhagyma

  • 2,5 dl világos sör

  • só, bors

  • olívaolaj

  • 2 evőkanál vaj


A hússzeleteket a fiúk enyhén kiklopfolták (gyermekmunka! törvény bünteti!). Sóztam, borsoztam, lisztbe forgattam. Rettentő trendi módon az olívaolajat összeolvasztottam a vajjal egy serpenyőben, majd a hússzeleteket kettesével mindkét oldalukon jól körbekapattam rajta. Utána visszapakoltam az összes húst, felöntöttem a sörrel, rászórtam a félkarikázott hagymát és karikázott fokhagymát, kicsit megsóztam, és egy óra alatt készre pároltam. Ennyi, meg egy bambi. Tehát rösztivel ettük, mindenki nagy megelégedésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése