Hú, ez a tészta az a megszólalós fajta, nagyon könnyű, igazi kakaó íz (nem, nem csokis), eszméletlen jó - Édesem snickers tortájának tésztája. És igen jó kiegészítést ad hozzá a fehércsokis-mascarponés-tejszínes krém. Nagyon ajánlom kipróbálásra!
Hozzávalók a tésztához (22 cm-es tortaformához):
- 15 dkg liszt
- 6,5 dkg holland kakaópor
- 22 dkg barna cukor
- 1 csipet só
- 1 kk sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 120 ml joghurt
- 120 ml langyos víz
- 2 egész tojás
- 2,5 ek olaj
Hozzávalók a krémhez:
- 2 dl hideg tejszín
- fél zacskó habfixáló (elhagyható)
- 12,5 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor (csökkenthető)
- 5 dkg fehér csoki
- holland kakaópor a szóráshoz
A sütőt bekapcsoltam 170 fokra, A tésztához a száraz hozzávalókat kimértem. Összekevertem egy kancsóban a nedves hozzávalókat, majd a szárazakhoz adtam, fakanállal vegyítettem. Kivajazott-kilisztezett tortaformába öntöttem, 30 perc alatt megsütöttem. Rácson hagytam kihűlni, csak akkor vettem ki a formából, amikor teljesen kihűlt.
A krémhez gőz fölött megolvasztottam a csokit, félretettem hűlni. Felvertem a tejszínt félig, hozzákevertem a habfixálót, majd felvertem rendesen. Eddigre a csoki langyosra hűlt, gyorsan hozzákevertem a mascarponét és a cukrot, majd 3 adagban a tejszínhabot is.
Már csak az összeállítás volt hátra: a tortára simítottam a krémet, megszórtam a holland kakaóval, lehetett frissiben fogyasztani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése