Hazafelé a trolibuszon azon törtem a fejem, hogy vajon mennyire eretnek gondolat húsvét előtt tojást vacsorálni. Különös tekintettel arra a tényre, hogy a héten már egyszer főztem keménytojást a szép zöldséges-felvágottas tálra, amit végül nem fotóztam le Nektek, pedig készültem rá, mert igen szép lett. Szóval végül elvetettem a tojás gondolatát. Aztán hazaérve Valaki élénken érdeklődött a vacsora felől, és hamar rákérdezett, hogy nem-e ennénk-e tojást. Hát de. Én gombásat ettem volna, de ez lehetetlen vállalkozásnak tűnt a sarki bolt figyelembevételével. És még gomba is volt :)
Hozzávalók:
1 kisebb fej hagyma
15 dkg gomba
6 tojás
só, pici olaj
esetlegesen reszelt sajt
A gombát megmostam, Valaki összeszabdalta. Közben felvágtam a hagymát kis kockákra, és az olajon pirulni küldtem. Jöhettek rá a gombafélszeletek, amikor megpuhultak, ha ez rá a helyes gasztrokifejezés, szóval akkor ráöntöttem a sózott, kicsit felvert tojásokat. Nem sütöttük keményre, közben viszont zöldséget aprítottam, és készen is voltunk. Kicsi pannóniát reszeltünk rá, egy pohárka fehér bort kortyoltunk hozzá, és zsömlével töröltük ki a tányér alját.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése