Nosztalgiaétel. Ez volt a randivacsoránk Valakivel :)
Hozzávalók:
1 csirkemellfilé
2 evőkanál liszt
7 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
10 centi póréhagyma
1 alma
1 db ötcentis gyömbér
1 dl tejszín
2 teáskanál mustár
1 teáskanál méz
só, bors
A csirkét nagyjából 2X2 centis kockákra vágtam, és a sózott, borsozott liszttel jó alaposan összekevertem. Megolvasztottam a vajat, és a húskockákat halványpirosra sütöttem benne, majd szűrőkanállal kihalásztam őket. Beleöntöttem a bort, hagytam 1-2 percig forrni, majd beledobtam a karikázott-aprított póréhagymát, és megpároltam. Ekkor hozzáadtam az almát, amit korábban negyedekre vágtam, majd vékonyabb szeletekre, és beletettem a reszelt gyömbért is. Sóztam, borsoztam, lefedtem, és 5 percig összerotyogtattam. Közbem a tejszínbe kevertem a mustárt, a mézet és a liszt maradékát, majd az egészet a mártáshoz kevertem. Visszaraktam a húskockákat, összeforraltam az egészet, és készen is voltunk. Sáfrányost rizzsel tálaltam.
Stahl-recept alapján készült, kevés módosítással. Éheseknek 2, vékonybélűeknek 3 adag. Kép nem készült, mert éhesek voltunk :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése