Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
1 tojás
20 dkg liszt
6 dkg étkezési keményítő
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csapott teáskanál sütőpor
1 narancs reszelt héja
10 dkg étcsokoládé (vagy Katica tortabevonó vagy maradék Mikulás, esetleg Nyúl)
A csokit apróra daraboltam, a vaj és a tojás kivételével pedig minden hozzávalót a gyúrólapra borogattam. Belemorzsoltam a vajat, beleütöttem a tojást, és amilyen gyorsan csak tudtam, összeállítottam a tésztát. Két, kb. 3 centi átmérőjű rudat sodortam belőle, és folpackba csomagolva beraktam őket a hűtőbe.
Egy óra elteltével korongokat vágtam a rudakból, sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztattam őket, jó nagy helyeket kihagyva, mert a keksz terül sülés közben, majd 200 fokos sütőbe toltam, és 10 perc után ki is kaptam őket. Érdekes módon a második adagot odakapta picit, szóval lehet, hogy 200 foknál kevesebb is elég, vagy lejjebb lehetne menni a hőmérséklettel.
Nem tudom, hogy eredetileg honnan vana recept, én a tesómtól tanultam, de számossokan elkészítették már, az biztos. Például kalvenault. Vagy kockás. Ez pedig Pamináé, de nem ugyanaz! Ribizli pedig szeleteli, nem karikázza.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése