Nemisbéka asszony jött látogatóba este (igen! hozott ajándékot! :) és nem akartam a mézallergiáját a családi (mézet tartalmazó) beiglivel sokkolni. Ezért elkértem Valaki anyukájától ezt a receptet, mert már többször sütötte, és mindig osztatlan sikert aratott vele.
Hozzávalók:
35 dkg liszt (az eredeti recept szerint 25)
20 dkg dió (az eredeti recept szerint ez is 25)
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
őrölt fahéj (nálam csak szegfűszeg volt)
baracklekvár
A lisztet, darált diót, porcukrot, sütőport, citromhéjat, szegfűszeget felhalmoztam, kis fészekbe raktam a két tojás sárgáját, majd hozzácsípkedtem a margarint. Bár az elején teljesen lehetetlen vállakozásnak tűnt, igen gyorsan összeállt a tészta, kicsit lágy is lett, még liszteztem pluszban. Folpackba csomagoltam, és a hűtőbe tettem 3/4 órára.
Amikor a várakozási idő eltelt, a kétharmadát igyekeztem kinyújtani, de ez igazság szerint csak a sütőpapírral bélelt tepsiben sikerült. Azután megkentem baracklekvárral, és a maradék tésztából berácsoztam. 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése