2011. október 21., péntek

Sült cékla-répa-hagyma

Hozzávalók:



  • 2 nagy cékla (úgy 80 deka lehetett)

  • 3 fej lilahagyma

  • 4 szál sárgarépa

  • 1-1,5 dl olívaolaj

  • 0,5-1 dl balzsamecet


A sütőt bekapcsoltam 200 fokra. A zöldségeket meghámoztam, nagyobb kockákra vágtam, a répát karikáztam. Egy nagyobb szögletes jénai aljára öntöttem kevés olívaolajat, rárétegeztem a zöldségeket (cékla-hagyma-répa-cékla-hagyma), a tetejét jól meglocsoltam még olívával és balzsamecettel. Alufóliával lefedve 2 órára a sütőbe toltam, közben párszor átkevertem.


Friss fehér kenyérrel 3-4 emberes vacsora, hasonló olvasható nemisbékánál répamentes változatban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése