Hozzávalók:
- 2 nagy cékla (úgy 80 deka lehetett)
- 3 fej lilahagyma
- 4 szál sárgarépa
- 1-1,5 dl olívaolaj
- 0,5-1 dl balzsamecet
A sütőt bekapcsoltam 200 fokra. A zöldségeket meghámoztam, nagyobb kockákra vágtam, a répát karikáztam. Egy nagyobb szögletes jénai aljára öntöttem kevés olívaolajat, rárétegeztem a zöldségeket (cékla-hagyma-répa-cékla-hagyma), a tetejét jól meglocsoltam még olívával és balzsamecettel. Alufóliával lefedve 2 órára a sütőbe toltam, közben párszor átkevertem.
Friss fehér kenyérrel 3-4 emberes vacsora, hasonló olvasható nemisbékánál répamentes változatban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése