Piszke tehet róla. A duplázásról is. A morzsa nálam kicsit másképp készült, mint nála, egyebekben őt követtem.
Hozzávalók:
- kb. 20-25 szem kisebb eper
- 2 szál rebarbara (ezek jó nagyok voltak)
- 8 teáskanál + 10 dkg barna cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 12,5 dkg zabpehely
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra (ill. nekem már meleg volt, előtte sütöttem benne kekszet). Az epret és a rebarbarát megmostam, előkotortam a szufléformákat (remekin?). A formákba tettem 2-3 szem epret félbevágva, valamint a felkarikázott rebarbarából 6-7 karikányit (alias: az egész egynyolcadát), és megszórtam 1-1 kanál barna cukorral. Betettem őket a sütőbe annyi időre, míg elkészült a morzsa.
A morzsához az aprítógépbe tettem a lisztet, zabpelyhet, barna cukrot és a vajat, nyomtam a gombot, örültem a morzsának. Kivettem a tepsit a sütőből, a formákra elosztogattam egyenlően a morzsát, 2-2 evőkanál jutott mindegyikre nagyjából. Visszatettem a sütőbe, és 17 perc alatt kiválóan megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése