A Nemisbéka vonallal ellentétben mi hiszünk a pepecselős-lassan készülős lasagnéban :)
Hozzávalók:
A raguhoz:
- 60 dkg darált sertéshús (fele marha, mégjobb)
- 60 dkg vegyes zöldség darálva (leveszöldség)
- 1 nagy fej hagyma
- 1 közepes fej fokhagyma
- 1 dupla paradicsompüré
- 2 hámozottparadicsom-konzerv
- só, fehérbors, cukor, oregano
A besamelhez:
- 0,5 l tej
- 5 dkg vaj
- 1-2 fakanál liszt
- 1 tojás
- só, fehérbors, szerecsendió
Egyébként:
- 1/4 kg túró
- sajt
- lasagnetészta
A hagymát üvegesre pároljuk, rádobjuk a darált zöldséget, majd a húst, és együtt pároljuk. A zúzott fokhagymát rátesszük, majd a paradicsompürét és konzervet. Sózzuk, megszórjuk fehérborssal, 1 evőkanál cukorral és oreganóval ízesítjük és puhára főzzük. Legyen jó szaftos!
A besamelhez a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett a tejet, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és a tűzről lehúzva belekeverjük a tojást.
Rétegezés: A kivajazott tepsiben kevés besamelt terítünk szét, majd lasagnetészta-hús-túró-sajt-besamel rétegeket képezünk. A tetejére besamel, majd sajt kerüljön. Parmezán mindenképpen, különben Antonio elveri a fenekedet!
180 fokra toljuk és frankón összesütjük.
6 adagnyi lesz belőle, egyébként a vőlegényem feleségének :) receptje. photo by akibacsi :)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése