2006. szeptember 16., szombat

Lasagne


A Nemisbéka vonallal ellentétben mi hiszünk a pepecselős-lassan készülős lasagnéban :)



Hozzávalók:



A raguhoz:



  • 60 dkg darált sertéshús (fele marha, mégjobb)

  • 60 dkg vegyes zöldség darálva (leveszöldség)

  • 1 nagy fej hagyma

  • 1 közepes fej fokhagyma

  • 1 dupla paradicsompüré

  • 2 hámozottparadicsom-konzerv

  • só, fehérbors, cukor, oregano



A besamelhez:



  • 0,5 l tej

  • 5 dkg vaj

  • 1-2 fakanál liszt

  • 1 tojás

  • só, fehérbors, szerecsendió



Egyébként:



  • 1/4 kg túró

  • sajt

  • lasagnetészta



A hagymát üvegesre pároljuk, rádobjuk a darált zöldséget, majd a húst, és együtt pároljuk. A zúzott fokhagymát rátesszük, majd a paradicsompürét és konzervet. Sózzuk, megszórjuk fehérborssal, 1 evőkanál cukorral és oreganóval ízesítjük és puhára főzzük. Legyen jó szaftos!



A besamelhez a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett a tejet, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és a tűzről lehúzva belekeverjük a tojást.



Rétegezés: A kivajazott tepsiben kevés besamelt terítünk szét, majd lasagnetészta-hús-túró-sajt-besamel rétegeket képezünk. A tetejére besamel, majd sajt kerüljön. Parmezán mindenképpen, különben Antonio elveri a fenekedet!



180 fokra toljuk és frankón összesütjük.



6 adagnyi lesz belőle, egyébként a vőlegényem feleségének :) receptje. photo by akibacsi :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése