2006. szeptember 28., csütörtök

Póréhagymaleves (márványsajttal)


Hozzávalók:



2 nagyobb szál póréhagyma



3 evőkanál olaj



3 dl tej



1 dl fehérbor



1 leveskocka, só, bors, szerecsendió



1 fakanál liszt



opcionálisan 5 dkg márványsajt, még opcionálisabban 2 marék reszelt parmezán



A póréhagymát felkarikázzuk, sózzuk, és az olajon jól megpároljuk. Rászórjuk a lisztet, jól összekeverjük. Felöntjük 5-7 dl vízzel (a végén pótolni lehet, ha túl sűrű), beledobjuk a leveskockát és 5 percig rotyogtatjuk, beleeresztjük a merülőforralót botmixert. Utánaöntjük a tejet, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, beleöntjük a bort, és rottyantunk rajta egyet, és belerakjuk a sajtot. Ha olyanunk van, krutonnal vagy piríott fenyőmaggal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése