2006. szeptember 17., vasárnap

Zöldbabfőzelék


Sosem tudom, hogy pirosan vagy fehéren szeretem-e, és hogy mivel kell fűszerezni. A leggyakrabban azt hiszem a zöldbabfőzelék és a palacsinta esetén forgatom Horváth Ilonát :-) Most jól ideírom, és akkor legközelebb majd tudom jól.



Hozzávalók



1 kis csomag fagyasztott zöldbab (45 dkg)



fél doboz tejföl



olaj



fokhagyma, só, 1 babérlevél, ecet, cukor, liszt



A zöldbabot felteszem főni annyi vízben, ami pont ellepi., sózom, beledobok egy babérlevelet. Ha nagyjából megfőtt, pirospaprikás-fokhagymás rántást csinálok legalább 2 púpozott evőkanál liszttel. Sosem sikerül eltalálni, szerintem ezek a lisztek összevisszák, na mindegy. Persze amikor a rántás kész, a tűzről villanyról lehúzva teszem bele a fokhagymát és a pirospaprikát, és hideg vízzel felengedve rakom a zöldbabhoz. Összerottyantom, és belekeverem a tejfölt. Lezárom, és utánaküldök 1-2 kávéskanál cukrot és ecetet.



2 adag. Mi ma svéd húsgolyókkal ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése