2007. február 10., szombat

Almás rétes


Hozzávalók:





  • egy csomag réteslap (6 lap)




  • 1,5 kg alma




  • 10 dkg porcukor




  • 1-2 kávéskanál őrölt fahéj




  • olaj




Az almát meghámozzuk, lereszeljük nagylukú reszelőn. Megszórjuk a porcukorral és a fahéjjal, átforgatjuk, állni hagyjuk. Ha jó sok levet eresztett, kifacsarjuk.



A réteslapokat kettéosztjuk, hármat visszacsúsztatunk a zacskóba, hogy ne száradjon ki. Egy bevizezett, alaposan kifacsart konyharuhára teszünk egy lapot, és kenőecsettel alaposan beolajozzuk. Rárakjuk a következő lapot, olajozunk, majd jöhet a harmadik. Az egyik szélére, egy csíkban elrendezzük a töltelék felét, és jó szorosan (kézzel vagy a konyharuha segítségével) felcsavarjuk, a széleit betömködjük. Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megismételjük a műveletet a maradék alapanyagokkal. A réteseket oldalt és a tetején megolajozzuk, majd meleg sütőbe toljuk, mondjuk 180 fokra, és szép pirosra sütjük. Melegen felszeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.



A kiindulópont ez a recept volt, én kicsit több almával, viszont dió és zsemlemorzsa nélkül készítettem, mivel azok nem voltak a férfiháztartásban. Azért a zsemlemorzsával való megszórás nem hülyeség.



2 rúd lett belőle







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése