Az úgy kezdődött, hogy a négynapos ünnep előtti napom kicsit stresszesebb lett, mint amennyit elbírok. Még összefutottam Vörösvárral, akitől megkapam a szülinapi ajándékomat, egy hiperszuper rozsdamentes kuktát (erről később bővebben), aztán hazakúsztam, és csak néztem ki a fejemből. Valakit leküldtem a boltba, pedig ő egyvégtében harmincvalahány órát dolgozott, de gondoltam, ráfér egy kis friss levegő :) És mivel az erőmön kívül az agyamat is kölcsönadtam valahova, kijelentettem, hogy a pirosbetűs munkaszüneti napon mi bizony valamiféle paradicsomos tésztát fogunk enni, erre fussa, többre nem. A hámozottparadicsom-konzerven kívül még rendeltem mozzarellát is, és szerencsére két csomaggal jött haza, így született meg az ötlet, hogy menjen a tésztára is belőle.
Hozzávalók:
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
8 aszalt paradicsom
1 csomag mini mozzarella
reszelt parmezán
só, bazsalikom, majoranna, kis olivaolaj, pici cukor
15 dkg mini farfalle
Az aszalt aradicsomokat nagyobb kockákra vagdaltam, minden szeletet 6-8 darabra, majd egy müzlistálban felöntöttem olivaolajjal, melléraktam egy gerezd szétnyomott fokhagymát, megszórtam morzsolt bazsalikommal, és majorannával, majd állni hagytam fél órán át. Megpucoltam és apróra kockáztam a hagymát, majd az aszalt paradicsomok alól leöntött (és addigra jól megzamatosodott) olajon megpároltam. Rádobtam a hámozott paradicsomokat, majd mivel egész paradicsomok voltak, a krumplinyomóval kicsit megtörtem az ellenállásukat. Beledobtam az aszalt praadicsomokat, a másik két zúzott fokhagymagerezdet, jól megszórtam bazsalikommal és majorannával, és óvatosan megsóztam, hiszen az aszalt paradicsomok is engednek a sótartalmukból. Jó alaposan beforraltam az egészet fedő nélkül, hogy besűrűsödjön, majd a végén egy pici cukrot dobtam volna vele, ha el nem felejtem, mindenestre ajánlom, mert a paradicsomoktól elég savas lesz a cucc.
Valamikor eközben feltettem a mini farfallékat főni, majd természetesen leszűrtem. A mini mozzarellákat háromba vagdostam, az asztalhoz készítettem a fagyasztott parmezánnal és a microplane reszelő kíséretében, és lehetett is tálalni. Legközelebbre annyi üzenet magamnak, hogy inkább toljam be az egészet egy mély tálba, és kicsit grillezzem rá a mozzarellát a tetejére, úgy biztosan még jobb lesz.
2 adag lett belőle

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése