2011. január 21., péntek

Helyzetmentő vajas keksz

Csütörtök este 3/4 6, Valaki pelenkázni viszi a Mókamikit. Aki elkezd pityeregni, hogy "anya nem engedte, hogy nyomjam azt a nagy szürke angyalkát". Némi fejtörés után rájöttem, hogy eszébe jutott a mézeskalácsozós délutánunk december elejéről, mondjuk arról szó nem volt, hogy ne engedtem volna kiszúrni az angyalkaformával. Sőt, még szórócukrot is kapott, amivel nem csak a kiszagatott mézeskalácsokat nyomta tele, de a kisodort tésztát is, Poisson-eloszlásban :) Szóval a gyerek bőg és állítja, hogy az anyja egy leszbikus tömeggyilkos utolsó, aki szaggatni sem hagyja.


No, alku indul, azonnal, még vacsora előtt begyúrunk egy tésztát együtt (igen, segíthetsz), és holnap szaggatunk. És ha keksz, akkor a leggyorsabb módszer beírni a telefonomba, hogy kicsivu.hu, tuti találok valamit. Találtam is hama-hama vajas kekszet, Maki nyomta a gombot a gépnek, anya gyúrt aztán, másnap mindenki boldogan szaggatott. Még elő kellett vadásznom valami dekorációs izét is, mert emlékszik, mindenre emlékszik :)


Hozzávalók fél adag kekszhez:  • 12,5 dkg puha vaj (vagy ha hideg volt, tegyük be a mikróba 15 másodpercre)

  • 12,5 dkg cukor

  • 25 dkg liszt

  • 1 tojás

  • 2 késhegynyi sütőpor

  • csipet só


A hozzávalókat a robotgéppel morzsásra kevertettük, majd összegyúrtam pikk-pakk. Folpackba csomagolva 1 napot pihent a hűtőben, akkor elővettem, megállapítottam, hogy jaj, ez nagyon hideg és kemény, 10 másodpercet megmikróztam, aztán lehetett nyújtani, szaggatni, díszíteni.


Légkeveréses sütőben, előmelegítve 140+ fokra, 14 perc alatt sültek készre


A recept tehát kicsi Vútól


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése