2006. december 22., péntek

Brokkolikrémleves


Hozzávalók:



  • 1 kisebb brokkoli

  • 1,5-2 dl tejföl

  • 1 púpozott teáskanál liszt

  • só, fehérbors, szerecsendió

  • ízlés szerint fehérbor



A brokkolit rózsákra szedve feltesszük annyi vízben főzzük, ami pont ellepi. A főzővízbe sót, esetleg (bio)vegetát teszünk csak. Ha megfőtt, leturmixoljuk, és behabarjuk a liszttel, tejszínnel. Ízesítjük fehérborssal, frissen reszelt szerecsendióval, esetleg további sóval, még esetlegesebben egy pici fehérborral. Én pirított fenyőmaggal kínáltam, mert nem szeretem a zsemlekockát, annál viszont sokkal jobban a fenyőmagot :)



4 adag leves, saját fejlesztés.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése