Tipikus meglátni és megszeretni étel volt ez nekem, pénteken találtam Rossa Melánál az eredetit, és már mentem is a piacra sütőtökért :) És hát valami frenetikusan jó lett. Magamtól sosenem kevertem volna össze a sütőtököt túróval, de fokhagymával sem. Persze nem sikerült lekövetni a receptet, mert rosszul emlékeztem, és jórészt Valaki követte el :-)
Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök (az enyém pucolás előtt 1,1 kg volt)
1 közepes fej hagyma
3+2 gerezd fokhagyma
25 dkg túró
2 evőkanál krémsajt (snidlinges volt)
25 dkg fodros nagykocka tészta
1 dl tejföl
valami olasz fűszerkeverék (oregano, bazsalikom, petrezselyem, bors stb)
só, bors, kicsi olaj
A sütőtököt meghámozzuk, felezzük, kivájjuk a magjait, és kb 3X3 cm-es kockákra vágjuk. Kis víz aláöntésével, sóval megszórva párolni tesszük, forrástól számítva kb. 5 perc alatt el is éri az atomjaira hulló állapotot. Közben a hagymát és 3 fokhagymagerezdet felaprítunk, és pici olajon megpároljuk, majd a leszűrt sütőtökhöz keverjük. Belekeverjük a túrót és a krémsajtot is, sózzuk, borsozzuk, zöldfűszerekkel ízesítjük, és belenyomunk még két fokhagymagerezdet, és alaposan elkeverjük.
Közben persze kifőzzük a tésztát is. Egy jénait vékonyan kiolajozunk, és rétegezni kedjük a cuccot, én a masszával fejeztem be, és kicsit megkentem tejföllel a tetejét. 170 fokos előmelegített sütőbe toltam, a jénai tetejével együtt, légkeverve sült 10 percet, majd feltekertem 190 fokra, és további 6 percet sütöttem, ekkor már a teteje nélkül.
4 adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése