2008. február 7., csütörtök

Mit csinál a gasztroblogger, ha beteg?


Először is rémesen sajnálja magát. Másodszor, le sem száll a netről, esetleg kicsit olvas újságot - könyvet, de alapvetően netezik. Továbbá mézes hársfateát főz és iszik (a receptet alább :), Nigellát bámul, így elhatározásokra jut, hogy pl. most már igenis főz chillis babot, csinál guacamole-t és hasonlók. Szakácskönyveket lapozgat, különleges köretek és fokhagymakrémleves után kutatva, majd egy sóhajjal inkább csak kiolvaszt valamit a mélyhűtőből. Az egyetlen normális tevékenysége a teafőzés mellett a mosogatógép ki- és bepakolása. És persze mindenféle dolgokat rendel a munkából hazatérő pasijától.



Mézes hársfatea





  • 1 liter forró víz




  • 4 evőkanál hársfateafű




  • tetszőleges teafilter (annak, aki nem szereti a hársfa ízét)




  • 3 evőkanál méz




  • fél citrom leve




A tealeveleket és a filtert leöntöm a forró vízzel, lefedem, és 20 percig állni hagyom. Az idő leteltével a filtert kidobom, a cuccost egy kancsóba szűröm. Ha eléggé kihűltnek tartom a teát, belekeverem a mézet és a citromot (mert ugye forró lébe nem teszünk mézet, értelmét veszti).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése