Nem-vega változat
Hozzávalók:
2 kg krumpli
1 csomag szeletelt bacon
pici olaj
A krumplikat meghámozzuk, és sós vízben, egyben hagyva őket, felrakjuk főni. Forrástól számított 7 percig főzzük, majd leszűrjük, tálcára borítjuk, hogy kicsit hűljenek. Vastag hasábokra vágjuk, majd 4-5-6 darabot összefogva egy-egy szelet baconbe tekerjük. Vékonyan olajozott tepsibe pakoljuk a halmokat, és előmelegített, 170-180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Vegaváltozat
Hozzávalók:
1 kg krumpli
10 dkg vaj
só
kakukkfű
sok reszelt sajt
A krumplikat meghámozzuk, és sós vízben, egyben hagyva őket, felrakjuk főni. Forrástól számított 7 percig főzzük, majd leszűrjük, tálcára borítjuk, hogy kicsit hűljenek. Vastag hasábokra vágjuk, tepsibe szórjuk, majd enyhén megsózzuk, rádobjuk a vastag szeletekre vágott vajat. 170-180 fokos sütőbe toljuk, 30 perc múlva rászórjuk a sajtot, és még 10 percig hagyjuk sülni.
Mindkettőhöz fokhagymás tejfölt és joghurtöntetes, jó kis téli salátát kínáltunk.
A baconös változatot Csakapuffintól lestem, a vegát Tapírral kreáltuk. Összesen 12-en ettük, ha jól számoltam, és kevéske lett, pedig volt mellé ez-az.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése