2008. március 21., péntek

Húsvét


Nálunk családilag úgy zajlott a húsvét, hogy már szombaton este megszegtük a sonkát, kalácsot, és belecsaptunk a három napig tartó sonka-tojászabálásba. Mindig készült kalács, ugyanazon családi recept alapján, mazsolával - amit kismoes mindig kipiszkált a kalácsból. Már szombat délelőtt megfestettük a tojásokat, szépen megzsíroztuk őket, hogy fényesek legyenek, ezek kerültek az asztalra, természetesen a főtt sonka mellé (nálunk inkább tarja, jobban szeretjük). És irdatlan mennyiségű friss zöldség: zöld salátaágyon újhagyma, hónapos retek, karalábé, sárgarépa, uborka, paprika és paradicsom. És persze a torma, lényeg, hogy csípjen. Ezt a hagyományt a nővéremmel igyekszünk továbbvinni, nem is a hagyományok miatt, hanem mert ezeket mind szeretjük :) Sajnos a fényképezőgép otthon maradt, most sütöttem egy mazsolamentes kalácsot, és megfestettem a tojásokat anyóséknál. Pedig a tojások nagyon szépek lettek, kár, hogy nem tudom megörökíteni. Kalácsrecept coming soon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése