2006. november 21., kedd

Márványos kuglóf


Amikor 8 évvel ezelőtt nyáron elindultuk Zsuzsi barátnőmmel a messzi Ausztráliába, ő előrelátóan hozott magával néhány családi receptet. Csirkepaprikásét, császármorzsáét, nokedliét, paprikás krumpliét. És " a" kuglófét. Ami nekem azóta is szent és sérthetetlen. Használom a receptet tortalapnak is, szóval univerális teljesen.



Hozzávalók:





  • 4 tojás




  • 25 dkg cukor




  • 25 dkg liszt




  • 1,5 dl olaj




  • fél csomag sütőpor




  • kakaópor




  • ízlés szerint reszelt citromhéj, mazsola, vaníliás cukor




A tojásfehérjéket felverjük habnak, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Aztán mehet hozzá a tojás sárgája, a cukor és a citromhéj - vaníliás cukor. Hát én nem szeretem mazsolával, de ez egyéni szoc. probléma. A végén belekeverjük az olajat is, majd a tészta felét kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük, majd a másik felébe annyi kakaóport teszünk, hogy szép barna legyen. Ezt a felét is a formába öntjük, villával vagy késsel összecirmosozzuk, és mehet a forró sütőbe. Ezúttal nem tudom, hány fokra, tippelem, 200 körül. Később a hőmérsékletet lehet mérsékelni. Tűpróbáig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése