Nálunk ugyanis piros tetejű borsóleves van, nokedlivel benne, és tejföllel esszük. Minden más csak hamisítvány az én családom részirül.
Hozzávalók:
30 dkg zöldborsó
2 sárgarépa
5-6 gerezd fokhagyma
pici olaj
1 kis fakanál liszt
só, pirospaprika, friss petrezselyem
1 tojás
liszt
A zöldborsót a (fél)karikára vágott répával és a 3-4 darabba vágott fokhagymagerezdekkel felrakom főni. Sózom, esetleg biovegetát szórok bele. Ha megfőttek, az olajból és a lisztből rántást készítek, a tűzről levéve pirospaprikázom, majd hideg vízzel felengedve teszem a levesbe. Amíg összeforr, a tojásból kellő mennyiségű liszttel galuskát csinálok, és beleszaggatom a forró levesbe. 5 perc alatt meg is főnek, ekkor friss petrezselyemmel szórom meg, és tálalom is tejföllel.
4 adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése