2006. október 7., szombat

Borsóleves klasszik


Nálunk ugyanis piros tetejű borsóleves van, nokedlivel benne, és tejföllel esszük. Minden más csak hamisítvány az én családom részirül.



Hozzávalók:



30 dkg zöldborsó



2 sárgarépa



5-6 gerezd fokhagyma



pici olaj



1 kis fakanál liszt



só, pirospaprika, friss petrezselyem



1 tojás



liszt



A zöldborsót a (fél)karikára vágott répával és a 3-4 darabba vágott fokhagymagerezdekkel felrakom főni. Sózom, esetleg biovegetát szórok bele. Ha megfőttek, az olajból és a lisztből rántást készítek, a tűzről levéve pirospaprikázom, majd hideg vízzel felengedve teszem a levesbe. Amíg összeforr, a tojásból kellő mennyiségű liszttel galuskát csinálok, és beleszaggatom a forró levesbe. 5 perc alatt meg is főnek, ekkor friss petrezselyemmel szórom meg, és tálalom is tejföllel.



4 adag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése