2006. október 6., péntek

Töltött paprika


Először 14 főre főztem 40 paprikából és 2,5 kúsból még a nyár elején. Lett még vagy 15-20 gombóc is. És még annak is ízlett, aki nem szereti a töltött paprikát :)



Hozzávalók:





  • 40 dkg darált sertéshús




  • 1 fej hagyma




  • 10 dkg rizs




  • só, bors




  • 1-2 gerezd fokhagyma




  • 1 tojás




  • 8 TV paprika




  • 1 nagyobb üveg paradicsompüré (nem a sűrített, hanem az a másik..., ami üvegben van és majdnem folyik)




  • cukor




  • 4 evőkanál olaj




  • 3 evőnaknál liszt




Először összegyúrom a tölteléket: a darálthúsba belemegy az apró kockákra vágott hagyma, a rizs, só, bors, zúzott fokhagyma és a tojás. Ezzel töltöm meg a kicsumázott paprikákat (nem túl szorosra, hogy ki ne pukkadjon főzés közben). Ha még marad a töltelékből, gombócokat formálok belőle. A lábosba pakolván őket, óvatosan felöntöm vízzel, hogy jól ellepje őket, beleborítom a paradicsomot, sózom, cukrozom, és felrakom főni. Forrástól számított 1 órát főzöm őket lassú tűzön. Rántást csinálok az olajból és a lisztből, hideg vízzel elkeverve teszem a forró ételbe, rottyantok rajta és lezárom. Főtt krumplit kap az hozzá, aki kér.



Legalább 4 adag lesz belőle

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése