2006. október 22., vasárnap

Tárkonyos bableves


Hozzávalók:



0,5 kg fejtett bab



30 dkg füstölt, nyers tarja vagy egyéb füstölthús



3 sárgarépa



2 fehérrépa



1 hagyma



4 gerezd fokhagyma



tárkony, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál piros arany, ecet (nem baj, ha tárkonyos)



3 dl tejföl



1 púpozott teáskanál liszt



A babot a kockákra vágott füstölt hússal felteszem főni. Kb. 20 perc után hozzáadom a majdnem pépesre aprított hagymát és áttört fokhagymát, valamint a kockázott fehér- és sárgarépát. Meg a fűszereket. További 30-40 percig főzöm, amíg minden puha nem lesz. Ekkor behabarom a liszttel és a tejföllel, tárkonnyal és ecettel utánaízesítem, ha szükséges, és kész.



A recept eredetije itt található, szégyenszemre kicsit átköltöttem, de így sem volt rossz :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése