Hozzávalók:
0,5 kg fejtett bab
30 dkg füstölt, nyers tarja vagy egyéb füstölthús
3 sárgarépa
2 fehérrépa
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
tárkony, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál piros arany, ecet (nem baj, ha tárkonyos)
3 dl tejföl
1 púpozott teáskanál liszt
A babot a kockákra vágott füstölt hússal felteszem főni. Kb. 20 perc után hozzáadom a majdnem pépesre aprított hagymát és áttört fokhagymát, valamint a kockázott fehér- és sárgarépát. Meg a fűszereket. További 30-40 percig főzöm, amíg minden puha nem lesz. Ekkor behabarom a liszttel és a tejföllel, tárkonnyal és ecettel utánaízesítem, ha szükséges, és kész.
A recept eredetije itt található, szégyenszemre kicsit átköltöttem, de így sem volt rossz :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése