Íme ismét egy családi recept. Anyám szerint ő találta fel, én meg hajlamos vagyok hitelt adni a szavainak. Tipikus nyári ételünk, ez persze nem zárja ki, hogy a többi három évszakban is ettük volna, de nekem valahogy mégis a nyárhoz kapcsolódik az emléke.
Hozzávalók:
30 dkg pulyka felsőcombfilé, vagy valami sertéshusi)
3 marék zöldbab
1 nagy hagyma
olaj
só, pirospaprika
fél-fél paradicsom és paprika
2 dl tejföl
2 teáskanál liszt
Az előkészítő munkálatok jórészét Valaki végezte. Felaprította a hagymát apró kockákra, és felkockázta a húst. A hagymát az olajon megpároltam, majd rádobtam a húst, kicsit körbefehérítettem, majd pirospaprikáztam, és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje. Megsóztam, beledobtam a paprikát és a paradicsomot, és 20 percig hagytam rotyogni. Ekkor beledobtam a kétcentisre vágott zöldbabot, ismét vizeztem és sóztam, és újabb 30 percet főtt, majd behabartam, rottyant még egy utolsót, és kész.
A fenti a fapados verzió. Innen lehet ízlés szerint még ecetezni, kaprozni, ki mit szeret.
3 adag lett belőle

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése