Volt egy fél kiló felhasználnivaló mascarponém, kerestem hozzá receptet. Nemsütőset, tekintettel a 37 fokra (ez még múlt hétvégén volt, a történeti hűség kedvéért mondom). A második vendégsereg udvariasan nem kért semmit, na jó, ketten kicsit. Aztán egymástól kérték el a tányérokat, kanalakat (nem mintha nem lenne mindegyikből elég sok a szekrényben), és ették, mint kacsa a nokedlit. Nem hiába, tényleg remekbeszabott.
Hozzávalók:
- 1 csomag Győri Zabfalat
- 2 evőkanál vaj
- 25 dkg mascarpone
- 7,5 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál vaníliaesszencia
- 20 dkg ribizli (szárazva)
- fél doboz málna a díszétéshez
A zabkekszet az aprítógéppel összetörettem, hozáadtam az olvasztott vajat, és morzsásra kevertettem vele. A mascarponéba kevertem (nem is annyira óvatosan) a tejszínből vert habot, cukrot, vaníliaaromát. A ribizlit megmostam, száraztam. Aztán rétegeztem: kekszmorzsa-mascarponés krém-ribizli, és újra vagy kétszer, a tetejére morzsa került, majd irány a hűtő. Tálaláskor a málnával dekoráltam.
Lúdanyó receptjét dolgoztam tovább
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése