Egész héten az osztrák konyhát tanulmányoztam behatóan. Germknödel, Kaisersmarn, Frittatensuppe, Leberknödelsuppe, Käsespetzle és még ki tudja, miféle jókat ettünk. Hazaérvén pedig egy kis diétásra vágytunk :) Valakivel egymástól függetlenül sikerült megálmodnunk, hogy a mai vacsi tejberizs legyen.
Hozzávalók:
15 dkg rizs
2 dl víz
5 dl tej
5 dkg cukor
1 csomag vaníliáscukor
2 dkg vaj
a tetejére fahéj, kakaó, gyümölcs, lekvár ízlés szerint
A rizst feltettem a vízben főni, amikor nagyjából elnyelte a vizet, utánaöntöttem a tejet, és beleborogattam a többi hozzávalókat. Kavartam rajta egyet, hogy az eddig összetapadt rizsszemek szétessenek, hagytam felforrni, majd levettem a legalacsonyabb fokozatra a kerámialapot, fedőt tettem rá, és 25 percig hagytam dagadni. Mi ma barack- ill. eperlekvárral ettük.
Horváth Ilona kiváló receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése