2008. január 21., hétfő

Kelkáposztafőzelék


Hozzávalók:



  • 1 kisebb kelkáposzta (30 dkg volt az enyém)

  • 1 nagy fej krumpli

  • 4-5 evőkanál olaj

  • 3-4 evőkanál liszt

  • só, majoranna, őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, pirospaprika



A kelkáposztát leveleire szedtem, és folyó víz alatt megmostam, és csíkokra vágtam. A krumplit megpucoltam, és nagyobb kockákra vágtam. A kelt és a krumplit annyi vízzel öntöttem fel, ami éppen nem lepte el, alaposan megsóztam, majorannát szórtam bele jó sokat, és őrölt köményt, és a két gerezd átnyomott fokhagymát. Aztán szépen megfőztem az egészet. Pirospaprikás rántással berántottam, oszt jóvan.



4 adag, Horváth Ilona támogatásával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése