A hétvégén két szakácskönyvet is felcsaptam, valami hangzatos süteményt keresve, és valahogy csak a citromos-lime-os vonulat fogott meg mindkettőben. A választás végül Nigellára esett, a süti valahol félúton van a korábban elkészített limeszirupos muffin és a citromos süti között. Donna Haynek a jövő hétig várnia kell, de már kiválasztottam a receptet :)
Hozzávalók a tésztához:
12,5 dkg puha vaj
12,5 dkg kristálycukor (Nigella szerint 17,5)
2 tojás
1 citrom lereszelt héja
17,5 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
4 evőkanál tej
Hozzávalók a sziruphoz:
2 kisebb vagy 1 nagyobb citrom leve
10 dkg porcukor*
A puha vajat a cukorral habosra vertem, majd belekevertem a tojást és a citromhéjat, újra verettem a masszát. Hozzáadtam a sütőporos lisztet és a tejet is, és készre kevertem a tésztát. A kisebbik teflonos gyümölcskenyérformába simítottam a tésztát, majd 180 fokra előmelegítet sütőben 30 perc alatt megsütöttem.
Közben a porcukrot összekevertem a citrom kifacsart levével, és lassan összeolvasztottam. Amikor a süti megsült, egy kínai evőpálcával megszurkáltam a tésztát, aztán pedig igyekeztem a lukakba folyatni a szirupot, de az sem zavart, ha oldalra folyt, a tészta végül úgyis felszívta. Így, szirupostól hagytam egészen kihűlni a formában, utána borítottam csak ki.
Nigella Hogyan váljunk házi istennőkké c. könyvében találtam a receptet
* annak ellenére is csak 10 dkg porcukrot tettem bele, hogy a recept 100 dkg-ot ír :) (nyilvánvaló fordítási hiba)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése