Szerencsére még az utolsó pillanatban kapcsoltam eperszezonilag, és bár nem sikerült kijutni a piacra szombat délelőtt, a zöldségesig elcaplattam, vettem is epret, tartok tőle, hogy az utolsó idei eresztésből. Az vajon miért van, hogy mire rákapnék valamire, pont vége lesz a szezonnak? Lényeg a lényeg, kaptam epret, lett is belőle vörösboros eperkrémleves.
Hozzávalók:
35 dkg eper
3 evőkanál kristálycukor
1-1 késhegynyi őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg
1 dl vörösbor
1,5 dl tej
2 dl tejszín
Az epreket megmostam, kicsumáztam, mérettől függően félbe-negyedbe vágtam, majd egy lábosba tettem és megszórtam a cukorral. Pár perc alatt jól összerottyantottam, aztán hozzáadtam a vörösbort és a fűszereket, újabb néhány percig fődögéltek. Ekkor a " sűrűjét" átszedtem a turmixba, turmixoltam, majd visszaöntöttem a lábosba. Felengedtem a tejjel és a tejszínnel, összeforraltam, és már csak hűteni kellett. Másnap tejszínhabbal díszítve tálaltam.
3 adag, Fakanál blogjáról
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése