2008. február 22., péntek

Variációk tepsis krumplira


Nem-vega változat



Hozzávalók:





  • 2 kg krumpli




  • 1 csomag szeletelt bacon




  • pici olaj




A krumplikat meghámozzuk, és sós vízben, egyben hagyva őket, felrakjuk főni. Forrástól számított 7 percig főzzük, majd leszűrjük, tálcára borítjuk, hogy kicsit hűljenek. Vastag hasábokra vágjuk, majd 4-5-6 darabot összefogva egy-egy szelet baconbe tekerjük. Vékonyan olajozott tepsibe pakoljuk a halmokat, és előmelegített, 170-180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.



Vegaváltozat



Hozzávalók:





  • 1 kg krumpli




  • 10 dkg vaj









  • kakukkfű




  • sok reszelt sajt




A krumplikat meghámozzuk, és sós vízben, egyben hagyva őket, felrakjuk főni. Forrástól számított 7 percig főzzük, majd leszűrjük, tálcára borítjuk, hogy kicsit hűljenek. Vastag hasábokra vágjuk, tepsibe szórjuk, majd enyhén megsózzuk, rádobjuk a vastag szeletekre vágott vajat. 170-180 fokos sütőbe toljuk, 30 perc múlva rászórjuk a sajtot, és még 10 percig hagyjuk sülni.



Mindkettőhöz fokhagymás tejfölt és joghurtöntetes, jó kis téli salátát kínáltunk.



A baconös változatot Csakapuffintól lestem, a vegát Tapírral kreáltuk. Összesen 12-en ettük, ha jól számoltam, és kevéske lett, pedig volt mellé ez-az.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése