Eredetileg egy tonhalas kukoricalevest szerettem volna főzni, de a kisboltban csak 700 forintos tonhalkonzerv volt, azt meg kicsit sajnáltam volna levesbe dobni. Így csak egy doboz kukoricával jöttem haza, és gondoltam, valami majd lesz. A valami pedig hamar kialakult, először a fejemben, aztán a lábosban is. Utólag megállapítottam, hogy valami indiait sikerült alkotni :)
Hozzávalók:
Fél szál póréhagyma
2 kisebb sárgarépa
1 doboz kukoricakonzerv
3 dl tej
1 zellerszár
só, vegyesbors, curry (2 kávéskanál), biovegeta (2 kávéskanál), fahéj, pár csepp lime
kicsi olaj
Az olajon a karikázott póréhagymát és a kis kockákra vágott répát megfuttattam. Közben sóztam, biovegetáztam, majd felöntöttem 2,5 dl vízzel, beledobtam a zellerszárat, beleszórtam a curryt és a fahéjat (ebből olyan késhegynyit) és hagytam rotyogni. Amikor a répa már majdnem puha volt, beleöntöttem a kukoricát, és további 5 percig főztem. Leszedtem a tűzről és leturmixoltam az egészet, majd a visszatettem, és felöntöttem a tejjel. Felforraltam, csepegtettem bele egy kis limelét (jézus), és készen is volt.
4 személyes adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése