Úgy látszik, mostanában a hagyományos vonalon nyomulok :) Mondjuk így, hogy a húskrumpli-típusú ételeket ehetem szinte csak, ami nem az én stílusom alapvetően, előkerülnek a klasszikus (egyben magyaros) ízek, fogások. El is csodálkoztam egyébként, hogy a gulyásleves még nincs beírva ide. Ugyanitt akinek van ötlete szoptatás alatt ehető menükre, ne habozzon megosztani velem, célszerűen egyszerűen elkészíthetőre gondolok.
Hozzávalók:
1/2 kg marhalábszár (remélem, az volt, nem én vettem)
2 közepes fej hagyma
1 paradicsom
kicsi olaj
só, pirospaprika, őrölt kömény, piros arany
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 zellergumó
2 nagy krumpli
csipetke, akinek épp van hozzá kedve
A hagymából, olajból, pirospaprikából, húsból, sóból, paradicsomból pörköltalapot készítettem. 1,5-2 órán át főztem, tulajdonképp majdnem készre. Közben megpucoltam a zöldségeket, a zellert csak félbevágtam, a répákat vastagabb karikára, a krumplit nagyobb kockákra. Amikor a pörkölt már majdnem készen volt, hozzáadtam a zellert és a répákat, felöntöttem vízzel, tettem bele köményt és piros aranyat. És amikor már a zöldségek is majdnem megfőttek, beletettem a krumplit, és készre főztem. Ezúttal a csipetke elmaradt.
6 nagy adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése