2008. október 23., csütörtök

Sertéskaraj petrezselymes gombával


A gomba és a petrezselyem harmóniája teszi tökéletessé ezt a receptet. (ez valami Stahl-idézet is lehetne, de nem, én találtam ki :)



Hozzávalók:





  • 8 vékony szelet karaj




  • 75 dkg gomba




  • 3 csokor petrezselyem




  • 10 dkg trappista sajt




  • 10 dkg füstölt sajt




  • só, bors, szójaszósz (eredetileg Worchestershire, hm)




A karajszeleteket besózom, és kis olajon alaposan kifehérítem őket mindkét oldalukon. Ezután lapos tepsibe pakolom őket, és vegyesborsot őrölök rá.



Jöhet rá a cucc: a gombát megmosom és apróbb kockákra vágom. Kis olajon megfuttatom, majd sóval, borssal alaposan megszórva (mármint a bors legyen sok) megpárolom. A végén a felesleges lét leöntöm, de nem az összeset, csak a nagyját, és két teáskanál szójaszószt keverek hozzá. A megmosot, nem túl apróra vágott petrezselymet belekeverem. Ezt a cuccot halmozom a hússzeletekre, és előmelegített 180 fokos sütőbe tolva 1 órát sütöm, alufóliával lefedve. A végén megszórom a vegyes reszelt sajttal, és ráolvasztom. Krumplipürével tálalom.



4 bőséges adag, otthoni receptből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése