A gomba és a petrezselyem harmóniája teszi tökéletessé ezt a receptet. (ez valami Stahl-idézet is lehetne, de nem, én találtam ki :)
Hozzávalók:
8 vékony szelet karaj
75 dkg gomba
3 csokor petrezselyem
10 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
só, bors, szójaszósz (eredetileg Worchestershire, hm)
A karajszeleteket besózom, és kis olajon alaposan kifehérítem őket mindkét oldalukon. Ezután lapos tepsibe pakolom őket, és vegyesborsot őrölök rá.
Jöhet rá a cucc: a gombát megmosom és apróbb kockákra vágom. Kis olajon megfuttatom, majd sóval, borssal alaposan megszórva (mármint a bors legyen sok) megpárolom. A végén a felesleges lét leöntöm, de nem az összeset, csak a nagyját, és két teáskanál szójaszószt keverek hozzá. A megmosot, nem túl apróra vágott petrezselymet belekeverem. Ezt a cuccot halmozom a hússzeletekre, és előmelegített 180 fokos sütőbe tolva 1 órát sütöm, alufóliával lefedve. A végén megszórom a vegyes reszelt sajttal, és ráolvasztom. Krumplipürével tálalom.
4 bőséges adag, otthoni receptből
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése