Hozzávalók:
A spenótos részhez:
25 dkg leveles spenót
1 dl tejszín
reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
só, fehérbors, pici olaj
A besamelhez:
4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál liszt
4 dl tej
só, fehérbors, szerecsendió
1 tojás sárgája
Továbbá 20 dkg lasagnetészta.
A spenótos szmötyihez a leveles spenótot egy kicsi olajon az átnyomott fokhagymával összepároltam, majd sóztam, borsoztam, beleöntöttem a tejszínt és belereszeltem a parmezánt, és pár percig rotyogtattam.
Utána elkészítettem a besamelmártást. Aztán meg szépen összerétegeztem. Alulra a besamelből tettem, aztán tészta, spenótos szmötyi, besamell stb. A tetejét besamel zárta, így, lefedve toltam a sütőbe 180 fokra, majd 45 perc után megszórtam reszelt parmezánnal, amit kicsit rásütöttem.
3 személyes adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése