Hozzávalók:
6 csirke alsócomb
3 közepes méretű alma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál golden syrup
1 evőkanál édes chilli szósz
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
só, bors
A csirkecombokat megmostam, megtöröltem, majd kicsontoztam, mivel Valaki nemigen eszik csontos húst. Egy tálban összekevertem az olajat, a golden syrupot és a chilliszószt, belereszeltem a gyömbért, sóztam, borsoztam. A húst alaposan beleforgattam, és jó egy órára betettem a hűtőbe. Közben meghámoztam az almákat, kiszedtem a magházukat, és vasgagabb negyedkarikákra szeltem. Az egy óra elteltével a húst jénaiba tettem át, rászórtam az almát, és 200 fokon lefedve sütöttem 45 percig, majd további 15 percig fedetlenül. Jázminrizst főztem hozzá.
2 adag lett belőle
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése