Rég nem vettem részt már VKF-en, számos oka van ennek, és ebből csak az egyik, hogy engem senki nem szeret :) Nade most megnéztem, hogy mi újság vékáef fronton, kerestem gyorst receptet, beszereztem... ééés a fiúk finoman szólva fosni kezdtek. Úgyhogy a csirkemellből egy felet hagytam elöl, a többit szépen bepakoltam a mélyhűtőbe, azért magamnak lett belőle egy szép adaggal. Chutney ügyben kicsit körbenéztem a neten (példának okáért az orient expresszen), majd elkészítettem a saját verziómat.
Hozzávalók a mangóchutneyhoz:
- 1 közepesen érett mangó
- 5 dkg cukor (legközelebb akár kevesebb)
- 1 paradicsom
- 1 kávéskanál chillikeverék
- késhegynyi őrölt koriander
- kb. 8-10 szem egész római kömény
- késhegynyi kardamom
- késhegynyi fokhagymagranulátum (én kérek elnézést, elfogyott a fokgyma, és öreg este volt)
- reszelt gyömbér
A mangót meghámoztam, levagdaltam a magjáról, összekockáztam, aztán a cukorral és egy pici vízzel felraktam főni. Miközben felforrt, telepakoltam a fűszerekkel, és hozzáadtam a paradicsom húsát (a magja és a leve nem kell, a héjával viszont nem bajlódtam). Fél órát rotyogtattam, aztán hagytam kihűlni, ekkor az aprítógépben pépesre aprítottam, vagymi.
Hozzávalók a húshoz:
- fél citrom leve
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- 1 fél csirkemell
A páchoz összekevertem a húson kívüli hozzávalókat, majd beleraktam a szeletelt, enyhén klopfolt húsokat (muszáj klopfolni, mióta a Mókamikinek egyszer engedtük :).
3 óra elteltével a raclettet izzítottam, mivel az idő sem volt grillezésre való, amúgy sem gyújtok lángot egy fél csirkemellért... Hamar megsültek a húsok. A recept szerint közben chutneyval kellett volna kenegetni, na ez szépen oda is kapott, én inkább már csak a tényéromon kenegettem, de azt nagy elánnal :)
1,5 személyes adag, az eredeti a Barbecue - grillezés otthon és a szabadban c. könyvből (ami megérne egy misét, tekintve, hogy remek darab)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése