Még húsvétkor készült, most sikerült letöltenem a képet.
Hozzávalók:
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejszín
- 1 l zöldség alaplé
- só, bors, őrölt szerecsendió
A vajat felolvasztottam, rátettem a karikákra vágott újhagymát és a csíkozott medvehagymát. Amikor jól átpárolódott, rányomtam a fokhagymagerezdeket is, majd megszórtam a liszttel, átforgattam. Lassan felengedtem az alaplével, fűszereztem. Hagytam összeforrni, jó 15 percig lassú tűzön forraltam. Ekkor leturmixoltam, beleöntöttem a tejszínt, újra felforraltam, és el is készült a remek, harsogó zöld levesem.
4 adag, Kaldeneker György receptje alapján.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése