Itt az ideje életet lehelni ebbe a kedvenc kis blogomba. Kicsit elavult már a novemberi almáspite recept, pedig voltak közben jó kis próbálkozások, még fotóztam is időnként, de a leírás elmaradt. Volt közben munkába visszamenés, karácsony, újév, télmentes tél, ilyesmi. Mindjárt itt a segítsüti, addig is pörögjek itt fel, hátha még olvassa valaki ezt a blogocskát. Ja, a régi narancskonyhás receptek is átjöttek közben, sajnos egyelőre képek és címkék nélkül, rettenetes szerkesztéssel. Ha lenne egy szabad hetem, megcsinálnám... Addig is inkább jöjjön a sárgarépaleves receptje.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 60 dkg sárgarépa (1 nagy répa karikázva, a többi reszelve)
- 60-70 dkg fehérbabkonzerv (szűrve, öblítve)
- só, 1 tk curry, kevés őrölt gyömbér és koriander
- 6 dl zöldségleves (bio kockából)
- 2 dl (laktózmentes) tej
A hagymát megtisztítotttam, kockákra vágtam, 1 ek olajon megdinszteltem. Rádobtam a fűszereket, átkevertem, hozzáadtam a karikázott répát és a fehérbab felét, majd felöntöttem az alaplével. Forrást követően 20 percig főztem, amíg a sárgarépa megpuhult, ekkor botmixerrel pürésítettem. Beleöntöttem 2,5 dl forró vizet, hozzáadtam a reszelt répát és a bab másik felét, sóztam, majd puhára főztem a zöldségeket. Felöntöttem a laktózmentes tejjel, felforraltam és készen is volt.
5 adag, a recept a Good Food magazin 2013/2 számából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése