És igen. Új konyha kipróbálva, sütő tesztelve. Minden jó :) A múltkor ettem mézes-mustáros csirkét Réka barátnőmnél, most meg valami egyszerűt kellett kreálni a karfiolleves utánra. Hát, Rékának ízletesebb lett a dolog, én azt hiszem, nem voltam elég bátor. Meg az is lehet, hogy ha combból csinálom, más lett volna a hatás, de Valaki miatt a csontok kizárva. Azért így is jó lett.
Hozzávalók:
1 nagy csirkemellfilé
2 evőkanál hagyományos mustár
2 teáskanál dijoni mustár
3 evőkanál méz
1 dl tejszín
frissen őrölt bors
kis vegeta
A mustárokat összekevertm a tejszínnel, mézzel, vegetával, sóval. Ebbe alaposan beleforgattam a megmosott, félbe, majd harmadba vágott pipiciciket, és fél órát hagytam pácolódni. 175 fokos sütőben 40 percet sültek fólia alatt, majd 4 percet grilleződtek. Rizst főztem mellé.
3 adag
A Gundelben azt mondták, úgy kell jól sütni magas hőfokon, hogy feltekerem 200 fokra, előmelegít, majd ugye cucc bepakol, hőfok 180-ra visszateker. Mert túl nagy hűlés, ha 180-ra fűtöm fel, és a bepakolásnál szépen kihűtöm a sütőt. Na tessék. Igen logikus, mégse így tettem eddig. De majd mostantól :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése