- 1/2 evőkanál margarin
- 2 evőkanál karácsonyi golden syrup
- 1/2 teáskanál gyömbér
- 5 egész szegfűszeg
- kevés egész fahéj
- 5 egész szegfűbors
- kevés szerecsendióvirág
- 35 dkg fagyasztott szilva
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál barnacukor
- 1 dl szárazabb fehérbor
- 4 dl víz
A margarint és a golden syrupot összeolvasztottam egy lábosban, és pár percig hagytam fortyogni. Utána belereszeltem a gyömbért, és azt is megfuttattam a szirupon. Hozzátettem a fagyott szilvát, majd a fehérbort és a vizet. Teatojásba tettem a darabos fűszereket, úgy mentek a levesbe, majd beletettem a citromléz is, a barnacukorral a végén állítottam csak be a leves édes ízét. Amikor a szilvák megpuhultak (15-20 perc), levettem a tűzről a lábost, kicsit hűlni hagytam, majd átturmixoltam. Nem tejszíneztem, nem levesbetéteztem, nagyon finom és ünnepi lett így is.
3 adag, Kiskukta kategóriagyőztes receptjét vettem alapul
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése