2009. december 26., szombat

Fűszeres-gyömbéres szilvaleves


  • 1/2 evőkanál margarin

  • 2 evőkanál karácsonyi golden syrup

  • 1/2 teáskanál gyömbér

  • 5 egész szegfűszeg

  • kevés egész fahéj

  • 5 egész szegfűbors

  • kevés szerecsendióvirág

  • 35 dkg fagyasztott szilva

  • 1 evőkanál citromlé

  • 2 evőkanál barnacukor

  • 1 dl szárazabb fehérbor

  • 4 dl víz


A margarint és a golden syrupot összeolvasztottam egy lábosban, és pár percig hagytam fortyogni. Utána belereszeltem a gyömbért, és azt is megfuttattam a szirupon. Hozzátettem a fagyott szilvát, majd a fehérbort és a vizet. Teatojásba tettem a darabos fűszereket, úgy mentek a levesbe, majd beletettem a citromléz is, a barnacukorral a végén állítottam csak be a leves édes ízét. Amikor a szilvák megpuhultak (15-20 perc), levettem a tűzről a lábost, kicsit hűlni hagytam, majd átturmixoltam. Nem tejszíneztem, nem levesbetéteztem, nagyon finom és ünnepi lett így is.


3 adag, Kiskukta kategóriagyőztes receptjét vettem alapul

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése