Úgy megtetszett Hinyenc megoldása, hogy nem voltam rest kipróbálni, amikor egy szép decemberi este vendégünk érkezett.
Hozzávalók:
- 6 evőkanál majonéz
- 1/2 doboz tejföl
- 1 teáskanál mustár
- 2 evőkanál olivaolaj
- 2 evőkanál kapribogyó
- 1/2 fej hagyma
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 1 doboz tonhalkonzerv
- tortillalapok
A majonézt és a tejfölt egy nagyobb tálban összekevertem, aztán hozzákevertem a mustárt és az olivaolajat. Belereszeltem (ájláv Microplane reszelő) a hagymát, utánadobáltam a kapribogyót, aztán következett a lecsepegtetett tonhal és a kukorica. Alaposan elkevertem, hogy a tonhal töredezzen szét, fefedtem a tálat, és kicsit összehűtöttem a salátát.
Vacsoraidőben a tortillalapokat egyesével jól felmelegítettem a mikróban, majd betöltöttem a tonhalas kukoricasalátát, visszahajtottam az lap alját, feltekertem, kézbe nyomtam (azért egy tányér nem árt alá), és jó étvágyat kívántam.
6 tortillalaphoz elegendő, a hétköznapínyenc blogon találtam
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése