Hozzávalók:
- 70 dkg darált csirkemell
- 20 dkg főtt, füstölt császárszalonna (bacon még jobb lenne)
- 1 tojás
- fél csésze zsemlemorzsa
- 1 hagyma
- 3 evőkanál olivaolaj
- 1 nagy citrom kifacsart leve
- 3 evőkanál mustár (lehet felerészben dijoni is)
- 2 kávéskanál provanszi főszerkeverék
- só, bors
Az olivaolajon megdinszteltem az apró kockákra vágott hagymát és 2 szelet szalonnát, amit szintén kis kockákra vágtam. A darált húshoz kevertem szalonnás hagymát, majd a tojást, fűszereket, mustárt, citromlét és végül a zsemlemorzsát. A szalonnaszeletekkel kibéleltem egy 25 cm hosszú 11 cm széles szögletes sütőformát, majd beletöltöttem a masszát és szépen elsimítottam. 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütöttem. Nekem közben elkezdte nagyon sütni a tetejét, így valahol félidőben letakartam alufóliával. Végül hagytam kihűlni, majd kiborítottam a formából, így lehetet szépen szeletekre vágni.
Mamakáé az eredeti recept
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése