2011. november 4., péntek

Dióhabos aprósütik

Anyósomtól kaptam darált diót, már az idei terméséből van. És rögtön tudtam, hogy nekem az a bizonyos süti kell a gyerekkoromból, hogy alul fehér karika, tetején diós halom, karácsonyi sütink volt sokáig. Gyors telefon anyámnak, hazafelé a kezembe nyomta a receptet (volt rajta tojáslikőr is, hehe), érkezés után alig egy órával kész voltam a fél adaggal. Nekünk mondjuk elég is.


Hozzávalók 50 db koronghoz:



  • 25 dkg liszt

  • 2 tojás sárgája

  • 4 dkg kristálycukor

  • 1 kávéskanál sütőpor

  • 10 dkg vaj (eredetileg 12,5 dkg rama margarin)

  • 3 teáskanál tejföl


Hozzávalók a diós hab(csók)hoz:



  • 2 tojás fehérje

  • 12,5 dkg porcukor

  • 12,5 dkg darált dió


A sütőt bekapcsoltam 160 fokra (légkeveréssel). A lisztet, cukrot, sütőport a robotgépembe mértem, hozzátettem a tojássárgákat és belekockáztam a vajat, majd morzsásra kevertettem. Átöntöttem egy mély tálba, adtam hozzá tejfölt, és gyorsan tésztává gyúrtam. Alufóliába csomagoltam és a hűtőbe tettem (jelen esetben ez ki is maradhatott volna).


A hab részhez kemény habbá verettem a tojásfehérjét, majd óvatosan hozzákevertem kézi habverővel a porcukrot, utána pedig a diót.


A tésztát vékonyra nyújtottam, kisebb méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsire raktam, és két kiskanál segítségével a habot ráillettem. Sütőbe tettem, 10-12 perc alatt kisütöttem, figyelni kell, az alja kezd el barnulni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése